Scheepsdiesel motoren koopt u bij Marant Motortechniek

Of het nou gaat om de pleziervaart of de beroepsvaart, het is altijd belangrijk dat uw schip is voorzien van een betrouwbare scheepsdiesel motor. Als hét aanspreekpunt voor FPT Industrial gas- en dieselmotoren, levert Marant Motortechniek dieselmotoren waar u onder alle omstandigheden op kunt vertrouwen. Als onderdeel van de Iveco groep bouwt FPT al sinds 1965 scheepsmotoren waarbij duurzaamheid en betrouwbaarheid centraal staan. Dit geldt dus ook voor alle scheepsdiesel motoren binnen ons assortiment!

scheepsdiesel werknemer

Scheepsdiesel assortiment

Ons assortiment bestaat uit verschillende scheepsdiesel motoren. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje:

  • FPT Marine F1-serie
    De F1-serie is ideaal voor pleziervaart, maar ook voor lichte commerciële taken met licht planerende of semiplaning boten tot 8 meter. De motoren beschikken over common-rail en elektronische technologieën en bieden erg veel voordelen. Ze hebben allemaal een hoog specifiek vermogen en bij lage toerentallen is er veel koppel beschikbaar. Daarnaast zijn deze scheepsdiesel motoren ook nog eens zeer duurzaam, omdat zowel het brandstofverbruik als de emissies erg laag zijn.
  • FPT Marine NEF-serie
    De NEF-serie omvat het breedste aanbod van FPT scheepsdiesel motoren voor zowel pleziervaart als commercieel gebruik. Het assortiment voor pleziervaart bevat motoren met de nieuwste dieseltechnologie, die hoge prestaties met een lichtgewicht, compact ontwerp combineren. Ook deze motoren zijn zeer milieuvriendelijk, er komt weinig rook of trillingen vrij, en ze maken ook nog eens weinig lawaai. Deze scheepsdiesel motoren zijn dé oplossing voor jachten en cruisers tot 12 meter. Het commerciële assortiment bevat geavanceerde mechanische systemen voor brandstofinjectie. Hierdoor blijft het brandstofgebruik laag, hebben ze een hoog continu vermogen, en zijn de onderhoudskosten heel bescheiden.
  • FPT Cursor-serie
    De Cursor-serie bestaat uit scheepsdiesel motoren die krachtig en compact zijn, met ook nog eens uitstekende prestaties. De kernwaarden zijn een hoge betrouwbaarheid, extreem lage bedrijfskosten en een zo groot mogelijk onderhoudsgemak. Dit laatste is mogelijk dankzij de lange onderhoudsintervallen van wel 600 uren! De motoren uit de Cursor-serie combineren vermogen en een snelle reactietijd bij belasting met een hoge vermogens- en koppeldichtheid. Daarnaast zijn de emissies en het brandstofverbruik laag en produceren de motoren alleen lage trillingen en maar weinig geluid. Ze zijn ideaal voor pleziertoepassingen van sportvisboten en jachten tot 18 meter.
scheepsdiesel motor

Scheepsdiesel aanbod

Alle FPT scheepsdiesel motoren zijn dus betrouwbaar én duurzaam. Bent u benieuwd naar ons actuele aanbod? Kijk dan hier voor onze huidige leverbare scheepsdiesel motoren. In de lijst kunt u ook gelijk zien welke vermogens en koppels op dit moment verkrijgbaar zijn. Daarnaast vindt u de verschillende ratings van de motoren en de daarbij behorende certificaten, zoals het RCD2 certificaat voor de pleziervaart, het StageV certificaat voor de beroepsvaart, en het EIAPP, ofwel het Internationaal certificaat betreffende voorkoming van luchtverontreiniging door motoren (Engine International Air Pollution Prevention Certificate).

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over ons aanbod of de scheepsdiesel motoren zelf? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons benaderen door ons te bellen of te mailen, of door middel van ons contactformulier. Wij helpen u graag verder! Neem daarnaast ook een kijkje in een van de FPT brochures over pleziervaart motoren of beroepsvaart motoren. Zo bent u volledig ingelicht voordat u één van onze betrouwbare scheepsdiesel motoren aanschaft!

Neem contact op