Emissienorm: lust of last?

04-07

MarantMotortechniek-thema1-Blog-4

Als gebruiker van dieselmotoren merkt u dat de emissienormen steeds strenger worden. Offroad motoren moeten inmiddels voldoen aan Stage V en onroad motoren aan EURO 6 step E. En deze stadia zijn niet het eindpunt. Daarom is het belangrijk met een motorleverancier in zee te gaan die de beslissingen van de Raad van de Europese Unie nauwlettend in de gaten houdt . “Als distributeur van FPT voor de Benelux hebben we beschikking over de modernste motoren. Klanten kunnen terecht voor motoren die voldoen aan de laatste emissienormen”, aldus sales manager Kees Donker van Marant Motortechniek.

Emissienormen hebben nadelen en voordelen

“Natuurlijk heeft het nadelen als de EU emissienormen aanscherpt. Motoren zitten steeds gecompliceerder in elkaar wat resulteert in een prijsverhoging. Uiteraard wil Marant ook bijdrage leveren aan het minimaliseren van vervuilende uitstoot. Als we een van onze motoren in een door smog vervuilde stad neerzetten, wordt de lucht daar schoner, dankzij het ATS systeem (After Treatment System). Zo schoon zijn deze nieuwe motoren dus”, aldus Kees.

Tegelijkertijd zien we ook voordelen. We hebben de mogelijkheid om voortdurend met innovatie bezig te zijn. Hierdoor kunnen we meedenken met klanten die voorop willen lopen. We bieden hen de beste maatoplossing. Denk aan het ATS systeem, welke bij FPT Stage V motoren af fabriek als semi geassembleerde ATS Pack en volledig geassembleerde POWERPACK geleverd kunnen worden.

Stage V is ingegaan op 1 januari 2019 voor motoren met een vermogen tot 56 kW en vanaf 130 kW. Vanaf 1 januari 2020 geldt Stage V ook voor de productie van motoren met een vermogen dat tussen de 56 kW en 130 kW ligt. Stage V is niet van toepassing op noodinstallaties met maximaal 500 draaiuren.

Vragen?

Wilt u meer weten over de emissienormen? Bijvoorbeeld wat het betekent voor uw bedrijf? Stel vooral uw vragen aan onze experts. Wij staan u graag terzijde tijdens de overgang naar Stage V of EURO 6 step E.

Stel uw vraag!

Share this article: